Nyheter

Dagfinn Høybråten gir seg som Kirkens Nødhjelp-sjef

Dagfinn Høybråten gir seg som leder av Kirkens Nødhjelp. – Det er en tid for alt, sier 66-åringen.

– Det har vært dypt meningsfylt å delta i kampen for å redde liv, kjempe mot fattigdom og for en mer rettferdig verden sammen med dyktige medarbeidere og partnere i Kirkens Nødhjelp. Den kampen vil alltid være en del av meg, sier Høybråten i en pressemelding.

– Det er likevel en tid for alt. Etter mer enn 35 år som toppleder ser jeg fram til å kunne aksle av et stort lederansvar og jobbe friere. Jeg har i dag informert styret i KN at jeg ikke tar en ny periode som generalsekretær. Jeg ønsker å formidle mine erfaringer i skrift og tale og bidra til styrearbeid i ulike sammenhenger, sier Høybråten videre.

Høybråten tiltrådte som generalsekretær i Kirkens Nødhjelp i april 2019. Kirkens Nødhjelp opplyser at de nå setter i gang prosessen med å lete etter Høybråtens etterfølger.

Høybråten har en lang toppleder-karriere bak seg, blant annet som helseminister fra 2001 til 2004 og arbeidsminister fra 2004 til 2005, og han satt også som KrF-leder i perioden 2004–2011.

Han omtales ofte som røykelovens far, da han som helseminister innførte totalforbud mot røyking på alle serverings- og utesteder i 2004.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter