Nyheter

Fem personer heist opp etter helikopterulykke i sjøen vest for Sotra

Fem personer er heist opp fra sjøen og fløyet til Haukeland sykehus etter at et helikopter vest for Bergen sendte ut en nødmelding onsdag kveld.

– Fem personer er heist opp, flys nå til Haukeland av SAR Queen fra Sola. Skadeomfang ukjent, opplyser HRS Sør-Norge på X, tidligere Twitter, like etter klokken 21.

– Det var etter vår kunnskap seks personer i helikopteret, og siste person forventes heist opp av redningshelikopter fra Florø i løpet av kort tid, skriver de videre.

Politiet mottok klokken 20.11 melding om en formentlig helikopterstyrt i sjøen vest for Sotra, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding.

– Det er nå bekreftet at det har skjedd en luftfartsulykke i sjø. Hendelsen koordineres av HRS, skriver politiet videre.

Bristow-helikopter

Det var NRK som først omtalte saken ved 20.15-tiden. Selskapet Bristow Norge har bekreftet overfor Stavanger Aftenblad at det er snakk om et av deres helikoptre.

– Vi har mottatt nødmelding fra et helikopter vest av Bergen, og vi oppnår per nå ikke kontakt med helikopteret. Redningshelikopter fra Sola er i området og søker, skrev Hovedredningssentralen HRS Sør-Norge på X, tidligere Twitter.

Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) bekrefter overfor NTB at et kystvaktskip deltok i letingen.

Gul beredskap

Haukeland universitetssjukehus har satt gul beredskap som følge av utviklingen i saken. Beredskapsledelsen skal møtes onsdag kveld.

– Gul beredskap betyr at vi gjør oss klare til å ta imot eventuelle skadde. Jeg kan ikke si noe mer. Nå skal vi først få mer oversikt, sier kommunikasjonsdirektør Erik Vigander til NRK.

På overvåkingsnettstedet Flightradar24 kan man se flere helikoptre som sirkulerer rundt i et større område i sjøen vest for Bergen.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter