Nyheter

Dansk Muhammed-tegning på auksjon for millionbeløp

KARIKATUR: Søndag ble en av den danske avistegneren Kurt Westergaards originale Muhammed-tegninger lagt ut på auksjon. Startbudet er på 200.000 euro.

Beløpet tilsvarer litt under 2,3 millioner norske kroner etter dagens kurs. Tegningen forestiller profeten med en bombe i turbanen.

Auksjonen startet klokken 14 søndag og avsluttes klokken 16 fredag 1. mars. I mars skal ytterligere fem versjoner av tegningen på auksjon til samme startbud.

Erik Guldager fra auksjonshuset kwicons.com vil ikke si hvem som eier tegningene, men sier at de inntil nylig har ligget i en bankboks i Hamburg.

Muhammed-tegningene ble første gang publisert i Jyllands-Posten i 2005, og flere måneder senere utløste de en voldsom reaksjon i den muslimske verden.

Også flere norske aviser trykket Muhammed-tegningene, og saken ble en av de største utenrikspolitiske krisene i både dansk og norsk historie. Blant annet ble begge lands ambassader i Damaskus i Syria stormet og brent ned av rasende folkemengder.

Striden førte til at Westergaard ble utsatt for drapstrusler og måtte ha politibeskyttelse.

I 2010 ble han utsatt for drapsforsøk i sitt hjem i Viby da en 28 år gammel somalier brøt seg inn i boligen med øks og kniv. Mannen ble siden dømt til ni års fengsel.

Westergaard døde sommeren 2021, 86 år gammel.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter