Nyheter

Flere medier erfarer: Enighet om statsbudsjettet for neste år

Det er kalt inn til pressetreff med SV og regjeringspartiene i forhandlingene om neste års statsbudsjett. NTB erfarer at partiene er enige.

Aftenposten, NRK og VG erfarer det samme.

Arbeiderpartiet har varslet at det er pressetreff med Ap, Sp og SV i vandrehallen på Stortinget klokka 10 søndag.

Forhandlingene på Statsministerens kontor ble gjenopptatt klokka 10 lørdag. Budsjettforhandlingene har pågått siden mandag 13. november.

SV gikk inn i prosessen med krav om økte skatter, mer omfordeling og mer klimapolitikk og har jevnlig meldt om stor avstand og vanskelige forhandlinger.

Det er finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) som har ledet forhandlingene. Arbeids- og sosialminister Tonje Brenna (Ap) har steppet inn som vikar for statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), som torsdag dro til klimatoppmøtet i Dubai.

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) er den som foreløpig har kommet nærmest å bekrefte budsjettenigheten offisielt.

– Det er ikke riktig av meg å kommentere statsbudsjettet, men det har blitt enighet mellom partiene, og det er slik det bør være når vi har et parti vi samarbeider med i Stortinget, sa Nygård i NRKs radioprogram Helgemorgen.

NTB Nyheter

NTB nyheter

VL anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter