Nyheter

Penger fra TV-aksjonen går til Gaza likevel

TV-AKSJONEN: Redd Barna, som sto for helgens TV-aksjon, har fått innvilget en søknad til Innsamlingsrådet i NRK om å få legge til Gaza som mottaker av pengene fra aksjonen.

I tillegg vil organisasjonen vurdere om det er behov for å bruke noe av midlene i Israel, skriver Redd Barna i en pressemelding.

– Vi er overveldet over det fantastiske resultatet, som var over forventning da vi gikk ut av tv-sendingen på søndag. Dermed kunne vi søke Innsamlingsrådet i NRK om å legge til Gaza, samt Vestbredden og Israel ved behov, i tillegg til de andre landene som får penger fra årets TV-aksjon, sier generalsekretær Birgitte Lange i Redd Barna.

Det ble samlet inn 273,7 millioner kroner under årets TV-aksjon, som er ny rekord. Ettersom innsamlingen ble så stor, vil ikke pengene som skal til Gaza, gå utover de andre landene som opprinnelig sto som mottaker.

Årets TV-aksjon gikk til Redd Barnas arbeid for barn som rammes av krig og konflikt. Pengene skulle opprinnelig fordeles mellom prosjekter i Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, DR Kongo og Norge – og nå også i Gaza.

VL anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter