Nyheter

Presseopprop for å beskytte journalister i krig

Flere presseorganisasjoner går sammen i et felles opprop ut og ber om at journalister må beskyttes i krig.

Så langt er 19 journalister er bekreftet drept i krigshandlinger i Gaza, Israel og Libanon etter 7. oktober, ifølge organisasjonen Committee to protect journalists (CPJ).

– Vi, de norske presseorganisasjonene, ber partene og alle involverte om å sørge for at det er mulig å drive fri journalistikk i områdene, og at journalister og redaktørstyrte medier ikke utsettes for angrep. Vi ber også norske myndigheter om å engasjere seg for å bidra til dette. Norge har i flere år ligget øverst på Reportere uten grensers pressefrihetsindeksen, og vi har et særlig ansvar for å støtte opp om den frie journalistikken og fordømme de brutale angrepene, står det i oppropet.

Oppropet er underskrevet av Reidun Kjelling Nybø i Norsk Redaktørforening, Dag Idar Tryggestad i Norsk Journalistlag, Randi S. Øgrey i Mediebedriftenes Landsforening og Elin Floberghagen i Norsk Presseforbund.

15 av de drepte er palestinske journalister, tre er israelske og en er libanesisk. Ifølge CPJ er ytterligere tre journalister savnet.

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

Mer fra: Nyheter