Nyheter

To nye, norske representanter valgt til rådet for Det lutherske verdensforbund

GENERALFORSAMLING: Kristine Sandmæl, som har vært leder for LHBT-utvalget i Den norske kirke, er valgt som representant for Den norske kirke i rådet for Det lutherske verdensforbund. Øystein Samnøen skal representere Den evangelisk lutherske frikirke.

Sandmæl lover å fortsette arbeidet for minoriteter i sitt nye verv.

- Jeg er takknemlig for tilliten generalforsamlingen har vist meg. I rådet vil jeg særlig jobbe for at minoriteter og urfolks perspektiv blir synliggjort, sier Sandmæl i en pressemelding.

Sandmæl har siden 2016 vært leder i Mellomkirkelig råd for Den norske kirke. Gjennom vervet har hun representert Den norske kirke på den internasjonale arenaen i an årrekke.

Øystein Samnøen er valgt inn som representant for Frikirken i rådet for Det lutherske verdensforbund.

Øystein Samnøen ble valgt inn i rådet samtidig med Sandmæl, og representerer Den evangelisk lutherske frikirke. Samnøen er daglig leder i Norsk råd for misjon og evangelisering (Norme).

– Jeg er svært takknemlig for tilliten som Frikirken og generalforsamlingen i det Lutherske Verdensforbundet har gitt meg. Barn og unges rom i kirken, samt individer og grupper som enda ikke har fått tilgang til evangeliet om Jesus blir hjertesaker for meg, skriver Samnøen i en epost til Vårt Land.

Det lutherske verdensforbund (LVF) er et internasjonalt fellesskap av lutherske kirker. Forbundet har 150 medlemskirker fra 99 land, hvorav Norge er ett. Rådet Sandmæl og Samnøen skal være en del av har totalt 48 medlemmer.

Endret lørdag 16. september kl 20:37: Saken er oppdatert for å gjenspeile at det ble valgt inn to norske representanter til rådet.


Les mer om mer disse temaene:

Eivind Nicolai Lauritsen

Eivind Nicolai Lauritsen

Eivind Nicolai Lauritsen er nyhetsleder i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter