Nyheter

Fosen-demonstranter aksjonerer: – Ingenting har skjedd på nesten 100 dager

Flere hundre Fosen-aksjonister har varslet at de skal aksjonere på Slottsplassen når statsrådene fredag kjører for å samles til Kongen i statsråd.

Aksjonistene skal stå med bannere, kamprop og flagg, mens statsrådsbilene kjører forbi for å samles til Kongen i statsråd, skriver Natur og Ungdom i en pressemelding. Aksjonistene mener det er uakseptabelt at det har gått nesten 100 dager siden regjeringen innrømmet at det pågår et menneskerettighetsbrudd på Fosen.

– Vi ble lovet endring, vi ble lovet at menneskerettighetene våres skulle respekteres. Likevel har ingenting skjedd på nesten 100 dager. Nå er vi her for å vise at så lenge menneskerettighetsbruddet pågår, blir det aldri stille! Sier Elle Nystad, leder i NSR-Nuorat.

– Når ingenting skjer, må vi igjen vise regjeringen at vi fremdeles er her, og at vi ikke gir oss før vindturbinene på Fosen rives og landet er tilbakeført til reindrifta, sier Elle Rávdná Näkkäläjärvi, leder i Sametingets ungdomspolitiske utvalg.

Kongen i statsråd er regjeringens øverste beslutningsorgan der alle statsrådene samles hver fredag med kongen, klokken 11.00, for å formelt fatte vedtak som statens utøvende makt.

I februar okkuperte 15 menneskerettsaktivister Olje- og energidepartementet i fire døgn. Deretter ble blant annet inngangspartier til ti departementer blokkert. Det hele ble avsluttet med en støttedemonstrasjon der 1500 mennesker samlet seg i stille markering fremfor slottet.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter