Nyheter

To pågrepet – mistenkt for terrorplaner mot kirke i Sverige

TYSKLAND: To brødre er pågrepet i Tyskland for å ha planlagt terror. Målet skal ha vært en kirke i Sverige, ifølge svenske Dagen.

De to brødrene i tjueåra skal ha syriske røtter.

Flere tyske medier rapporterer om pågripelsen og det planlagte attentatet. Den eldste broren ble pågrepet for en måned siden. Ifølge den tyske avisa Welt planla brødrene å bruke et hjemmelaga bombebelte.

Den yngste broren ble nylig arrestert. Det kom da fram nye detaljer ved planlegginga, blant annet at målet deres var en kirke i Sverige. Brødrene skal tidligere ha vært i Sverige for å planlegge terroren.

Hvilken kirke det er snakk om, eller hvor i landet den ligger, er ikke kjent. Svensk etteretning skal ha avslørt brødrene før de fikk gjennomført aksjonen, ifølge den svenske avisen Dagen.

Koranbrenning

Attentatet var motivert av koranbrenninger, får nyhetsbyrået TT opplyst.

Koranbrenningene i Sverige det siste året anses som motivasjonen for de angivelige terrorplanene, opplyser tysk påtalemyndighet til TT.

De to er også mistenkt for terrorfinansiering. Det svenske sikkerhetspolitiet Säpo har ikke villet kommentere opplysningene overfor TT.

Den svensk-danske høyreradikale aktivisten Rasmus Paludan har gjennomført koranbrenninger i både Sverige og Danmark samtidig som svenskene har søkt om medlemskap i Nato.

Les mer om mer disse temaene:

Kristin Askjer Lien

Kristin Askjer Lien

Kristin Askjer Lien er vaktsjef i Vårt Land.

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter