Nyheter

15-åring døde etter trafikkulykke: – Vil prege dagens konfirmasjonsgudstjeneste

OMKOM: Det var 15 år gamle Sondre Myre fra Vegårshei som døde av skadene han ble påført etter en trafikkulykke i Vegårshei fredag. Hele bygda er i sorg.

– Trafikkulykken som skjedde på Vegårshei, har fått et tragisk utfall. Det er nå bekreftet at personen som ble livstruende skadd, døde fredag kveld på Ullevål sykehus i Oslo, sier politistasjonssjef i Holt i Agder politidistrikt, Odd Holum.

Etter ønske fra nærmeste pårørende frigis navnet. Det var 15 år gamle Sondre Myre fra Vegårshei som døde av skadene han ble påført.

Tre personer var i bilen da ulykken inntraff. Alle de tre guttene som satt i bilen, er under 18 år. De to andre involverte ble utskrevet fra sykehus fredag.

– Ulykken vil prege konfirmasjonen

Guds menighet Vegårshei holder til i Vegårshei forsamlingshus, der mange av kommunens innbyggere samlet seg fredag kveld. Menigheten bekrefter at de avholder konfirmasjonsgudstjeneste som planlagt lørdag formiddag.

– Det er klart ulykken vil prege konfirmasjonsgudstjenesten. Det som har skjedd er en del av bygda, sier pastor Knut Sunde i Guds menighet Vegårshei til Vårt Land.

– Vi kommer til å markere den tragiske ulykken under konfirmasjonen, sier pastoren.

Som følge av den alvorlige ulykken har både Vegårshei kommune og Gjerstad kommune satt inn kriseteam.

– En tragisk ulykke

Fredag samlet flere av kommunens innbyggere seg på Vegårshei forsamlingshus, på ungdomsklubben «NiTo», i regi av Guds menighet Vegårshei. Det var kriseteamet som inviterte til åpent hus der.

– Det er mange spørsmål etter noe slikt har skjedd. Vi er en liten bygd der alle kjenner alle. Ungdommene er veldig prega, men flinke til å ta vare på hverandre, sier varaordfører Gunn Olsen til Vårt Land. Hun er en del av kommunens kriseteam.

Opp mot 40 personer, flere av dem ungdommer, møttes til den stille samlingen fredag kveld.

– De fikk dødsbudskapet der. På en måte var det en god ting, sier en tydelig preget ordfører Kjetil Torp, som også var til stede.

Han forteller videre at de nå er svært opptatt av å ta vare på dem som er direkte berørt av hendelsen.

– Samtidig er det også viktig for oss å ta vare på dem som er indirekte berørt. Det kan være mange som av ulike grunner kjente han som døde, sier Torp til NTB.

– Tøft for veldig mange

Torp får også støtte av ordførerkollega Steinar Pedersen i Gjerstad kommune.

– Det er en tragisk ulykke. Man tenker selvfølgelig på dem som sitter igjen. Både de pårørende og de to som overlevde ulykken, sier Pedersen til NTB.

Han sier at kommunen allerede kort tid etter ulykken fikk etablert kriseteamet.

Venter på rapporter

Politiet har iverksatt etterforskning av hendelsen.

– Politiet har hatt innledende avhør med de to ungdommene som ble utskrevet fra sykehuset fredag. Vi har avhørt vitner som har sett bilen i forkant. Det gjenstår fortsatt avhør i saken, opplyser politiet lørdag.

Nå venter de på rapporter fra krimteknisk og Statens vegvesens ulykkesgruppe, som har gjort undersøkelser på stedet.

– Vi ønsker fremdeles tips fra publikum dersom noen har sett bilen i forkant av den alvorlige hendelsen, sier politistasjonssjef Holum.

Lånte bilen

Til Dagbladet sier politistasjonssjefen at de tre ungdommene hadde lånt bilen.

– Bilen skal ha blitt lånt etter avtale med den som disponerte bilen. Det er sånt sett ikke snakk om et biltyveri eller tyvlåning, sier Holum til avisen.

Til NTB forteller han at det er opprettet en egen sak på dette forholdet. Holum sier at det er for tidlig å si noe om personen som lånte ut bilen, kan stilles til ansvar for ulykken, da den er blitt lånt ut til tre personer som er mindreårige og ikke hadde førerkort.

– Det er et spørsmål som må tas stilling til når man har bedre oversikt over saken, sier Holum.

Politistasjonssjefen sier til VG at politiet har en formening om hvem av de tre som var fører av bilen, men de ønsker ikke å gå ut med dette i mediene nå.

– Vi er i ferd med å danne oss et bilde av hendelsesforløpet, men det gjenstår fortsatt en del etterforskningsarbeid.

Les mer om mer disse temaene:

NTB

NTB

Tove Bø

Tove Bø

Tove Bø er vaktsjef i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter