Nyheter

Moxnes ber landsmøtet snu om våpen til Ukraina

VÅPEN:Rødt-leder Bjørnar Moxnes ber landsmøtet si ja til å sende våpen til Ukraina. Men på grasrota ulmer motstanden.

Våpenstøtten til Ukraina ligger an til å bli det største stridstemaet på Rødt-landsmøtet.

Rødt er det eneste partiet på Stortinget som fortsatt sier nei til våpenstøtte. Men denne våren har Moxnes og de fleste i partiledelsen snudd i saken.

På grasrota i partiet er det imidlertid fortsatt markant opposisjon mot å sende våpen til Ukraina.

– Det viktige er at vi er antiimperialister i praksis. Når en stormakt invaderer et annet land, stiller vi oss solidarisk med dem som blir angrepet og kjemper, og støtter etter beste evne. Vi stiller oss ikke nøytrale, framholdt Rødt-lederen.

Han viste til at om det hadde vært Norge som ble angrepet, ville vi tatt imot all den hjelpen vi kunne få.

– Derfor gir det ikke mening for meg at Rødt skal være mot all norsk våpenstøtte til Ukraina, når vi ser at Norge ikke har blitt en medkrigerstat, som vi fryktet.

– Uten militær motstand hadde Ukraina vært overkjørt. Deres legitime forsvarskamp avhenger av våpenstøtte. Og de har bedt oss om den støtten, understreket Moxnes.

Lørdag er det satt av flere timer til å debattere våpenstøtte til Ukraina. Selve uttalelsen skal vedtas søndag.

Vi er inne i mørke tider, men regjeringen gjør altfor lite for å løse forskjellskrisen, mener Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

– Ute går det mot vår. Men det vi er inne i, det er mørke, utrygge tider. For første gang i manns minne opplever ikke flertallet økonomisk trygghet, slo Moxnes fast i sin tale til Rødts landsmøte fredag.

Raser mot regjeringen

– Ute går det mot vår. Men det vi er inne i, det er mørke, utrygge tider. For første gang i manns minne opplever ikke flertallet økonomisk trygghet, slo Moxnes fast i sin tale til Rødts landsmøte fredag.

Der rettet han også skytset direkte mot statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

– Og Støre: Dette er et Forskjells-Norge vi ikke lenger kan leve med. Det funker ikke for et arbeiderparti. Det funker ikke for Norge, sa Moxnes.

– Velferdsstatens minsteytelser må opp – over fattigdomsgrensa. Heldigvis er det mange, også i Arbeiderpartiet, som er enig med Rødt, sier Rødt-lederen.

Spark til Høyre

Moxnes kom også med kraftige spark til høyresiden i talen.

– På Høyres landsmøte var det én gruppe mennesker som virkelig fikk Høyre-hjertene til å banke. Den tydeligste beskjeden fra Høyres landsmøte var å slå ring rundt laksebaronenes profitt på fellesskapets ressurser, sa Moxnes.

Han viste til at Høyre samtidig foreslår kutt for folk på AAP, uføre med barn og feriepenger for arbeidsledige.

– Erna Solberg hevder at Høyre er opptatt av «mennesker, ikke milliarder». Høyre bør sjekkes for brudd på markedsføringsloven, tordnet Moxnes.

– Kjære venner: Vi må stoppe Høyre-bølgen for å unngå at lokalvalget blir et privatiseringsskred.

Ber Rødt snu om våpenstøtte


Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter