Nyheter

Libanon legger om til sommertid likevel

Libanons regjering har etter mye om og men bestemt seg for å legge om til sommertid likevel. Landet har siden søndag hatt to tidssoner.

Omleggingen skjer ved midnatt natt til torsdag, kunngjorde fungerende statsminister Najib Mikati mandag.

Libanon skulle etter planen ha stilt klokka fram en time i helga, slik det ble gjort i blant annet Norge, men myndighetene bestemte seg for å utsette klokkestillingen med en måned.

Grepet var ment for å la landets muslimer bryte fasten en time tidligere i fastemåneden ramadan, men ble møtt med motstand fra landets innflytelsesrike maronittiske kirke, samt noen kringkastere, skoler, forretninger og også flere politikere. Flere skrudde klokka fram likevel.

Kunngjøringen kom i siste liten forrige uke, skapte mye forvirring og tvang institusjoner, næringslivet og innbyggere til å kaste seg rundt og snu om på kalenderen.

Flyselskapet Middle East Airlines fulgte regjeringens utsettelse, men sa så at de ville flytte alle avgangstider en time for å rette seg etter internasjonale flytider.

En stor kjede med treningssentre sa at sentrene i områder med muslimsk majoritetsbefolkning ville holde seg til vintertid, mens sentrene i de kristne områdene la om til sommertid.

Makta er delt i Libanon mellom landets 18 anerkjente religiøse samfunn, og landets politiske problemer blir ofte forklart med de religiøse spenningene som var en sentral faktor bak borgerkrigen fra 1975 til 1990.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter