Nyheter

Netanyahu har informert koalisjonsledere om at han vil sette rettsreform på pause, sier kringkaster

REFORM: Israels statsminister har informert partilederne i regjeringskoalisjonen om at han sette den omstridte rettsreformen på vent, melder kringkasteren KAN.

Tidligere på dagen meldte blant annet avisen Haaretz at kilder i regjeringspartiet Likud sa Benjamin Netanyahu trolig ville legge reformplanene til side.

Det var ventet at Netanyahu mandag ville holde en tale etter de omfattende demonstrasjonene i helgen. Israels president Isaac Herzog, som i første rekke spiller en seremoniell rolle, ba samme morgen statsministeren om å stanse rettsreformen.

Mandag morgen sa sikkerhetsminister Itamar Ben-Gvir fra ytre høyre-partiet Jødisk makt at Netanyahu ikke måtte gi etter for presset, men fortsette reformprosessen. Flere ministre skal ifølge nyhetsbyrået DPA ha truet med å gå av dersom reformen settes på pause.

Netanyahu er avhengig av koalisjonspartnerne for å beholde sitt knappe flertall i nasjonalforsamlingen.

Lovforslagene har skapt dypt splittelse i Netanyahus parti Likud. Søndag fikk forsvarsminister Yoav Gallant fra Likud sparken etter at han dagen argumenterte for at rettsreformen bør settes på pause av hensyn til Israels sikkerhet.

NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter