Nyheter

Undersøkelse: En av tre skal på påskeferie

HØYTID: En av tre nordmenn planlegger å ha påskeferie i år, og de fleste vil tilbringe den i Norge, ifølge Virkes reisepuls. Hytta er det mest populære reisemålet.

– Påskeferien i Norge er ofte kortreist ved at man tilbringer den i den samme landsdelen som man er bosatt i, og da er det ofte hytta som gjelder, sier bransjedirektør Audun Pettersen i Virke i en pressemelding.

Forbrukerundersøkelsen er gjennomført av Opinion på vegne av Virke i november og desember 2022 og inkluderer totalt 2.000 respondenter.

Trekkes til påskefjellet

34 prosent av nordmenn planlegger å ha påskeferie i år, og av dem sier åtte av ti at den skal tilbringes i Norge, ifølge Virkes reisepuls.

Å være sammen med familie og venner er formålet med årets påskeferie for 85 prosent av de spurte. 45 prosent svarer at påsken skal tilbringes med ski på beina eller på fottur.

– Skidestinasjonene i Innlandet, Viken og Vestfold og Telemark er klare for storinnrykk til uken, sier Pettersen.

Spania også populært

To av ti vil reise utenlands, og da er det flest som vil til Spania med 27 prosent. Sverige og Storbritannia er også populært, og henholdsvis 13 og 12 prosent av de som vil til utlandet i påsken, svarer at de vil reise dit.

– Reisearrangørene melder om at mange avganger er fulle, men at det fortsatt er mulig å komme seg til sol og varme eller storbyferie i påskeferien, sier Pettersen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter