Nyheter

Human-Etisk Forbund gir full støtte til norske biskoper

En kirke skal brukes til kristne begravelser. Det er styrelederen i Human-Etisk Forbund og norske biskoper skjønt enige om.

Denne uken ble det kjent at biskopene i Den norske opphever unntaket som i pandemien åpnet for at kirkerom kunne brukes til ikke-kristne begravelser. Beslutningen får full støtte av styrelederen i Human-Etisk Forbund.

– Kirkerommet er Den norske kirkes. Vi kan ikke forvente at det nærmest er å forstå som et offentlig seremonirom for alle, sier Christian Lomsdalen til Dagen.

Samtidig tar biskopene tydelig til orde for å beholde formålsparagrafen i reglene for hva et kirkerom kan brukes til. Denne paragrafen slår fast at kirker skal brukes til «Guds ære og menighetens oppbyggelse».

– Det vitner om manglende respekt når politikere og andre utenfor kirken vil åpne den for ikke-kristne seremonier, sier Lomsdalen.

Styrelederen i Human-Etisk Forbund sier han håper biskopenes klargjøring gjør at politikere får øynene opp for alle utenfor kirken trenger egne rom for verdige seremonier ved livets slutt.

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

Mer fra: Nyheter