Nyheter

Barnevernsutvalget med tiltak for bedre barnevern

Barnevernsutvalget foreslår 118 tiltak for å bedre rettssikkerheten i ulike faser i barnevernets arbeid. Altfor mange barn får ikke oppfylt sine rettigheter.

Barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) fikk mandag rapporten «Trygg barndom, sikker fremtid» og anbefalingene fra Barnevernsutvalget, som ble oppnevnt av regjeringen i 2021. Professor Marit Skivenes har ledet utvalget.

Utredningen inneholder 118 tiltak som skal bidra til å styrke barn og foreldres rettssikkerhet og kvaliteten i barnevernets arbeid.

– Det du opplever i barndommen, har du med deg hele livet, sier utvalgsleder Skivenes.

Hun påpeker at 84 prosent av barn som ikke er i kontakt med barnevernet i oppveksten, får en positiv overgang til voksenlivet. Det gjelder under halvparten av barna som vokser opp med kontakt med barnevernet.

– Vi vet at det er store forskjeller, sier Skivenes.

Hun la fram sju hovedutfordringer som er gjennomgående i Norge. Det gjelder ivaretakelse av barna og foreldrenes rettigheter. Dernest snakket hun om utfordringene rundt kunnskap og informasjon, familierelasjoner, systemrettssikkerhet, skjønn og likebehandling, og skånsom saksbehandling.

(©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter