Nyheter

USAs forsvarsminister urolig over bosettervold

USAs forsvarsminister Lloyd Austin uttrykker sterk bekymring over voldshandlinger utført av israelske bosettere mot palestinere på den okkuperte Vestbredden.

Austin besøkte torsdag, samtidig som israelske soldater drepte tre militante palestinere på Vestbredden, og protestene mot Benjamin Netanyahus ytre høyreregjering fortsatte.

– Jeg er her som en venn som er dypt forpliktet til staten Israels sikkerhet. Men USA er også fortsatt sterkt imot alle handlinger som kan utløse mer usikkerhet, inkludert utvidelser av bosetninger og provoserende retorikk, sa Pentagon-sjefen på en felles pressekonferanse med Israels forsvarsminister Yoav Galant.

– Vi er spesielt urolige over volden fra bosettere mot palestinere, så vi vil fortsette å motsette oss handlinger som kan skyve en tostatsløsning enda lenger unna rekkevidde, fortsatte Austin.

Tusenvis av israelere som demonstrerer mot regjeringens planlagte reform av rettsvesenet, blokkerte veiene rundt flyplassen ved Tel Aviv torsdag. Det tvang israelerne til å endre møtestedet for samtalene med Austin på kort varsel.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter