Se bilder fra jordskjelvrammede Tyrkia og Syria

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

FNs hovedforsamling holdt ett minutts stillhet til minne om ofrene for jordskjelvet i Tyrkia og Syria mandag. Minst 4.300 er bekreftet omkommet.

– Våre team er på bakken og vurderer behovene og yter hjelp. Vi stoler på at verdenssamfunnet hjelper de tusenvis av familiene som er rammet av denne katastrofen, hvorav mange allerede hadde sårt behov for humanitær hjelp i områder der tilgang er en utfordring, sier FNs generalsekretær António Guterres i en uttalelse.

Pave Frans sørger

Også paven har uttrykt dyp sorg over de mange ofrene.

– Pave Frans er dypt trist over å høre om det enorme tapet av menneskeliv forårsaket av jordskjelvet, sier Vatikanets utenrikssekretær, kardinal Pietro Parolin.

Kraftig skjelv

Natt til mandag ble det sørøstlige Tyrkia rammet av et kraftig jordskjelv med en styrke på 7,8. Det ble etterfulgt av 40 etterskjelv.

4.300 mennesker er så langt bekreftet omkommet, men tallet er ventet å øke raskt. Mer enn 2.000 bygninger har rast sammen i Tyrkia, og man frykter at mange er fanget i ruinene.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan kaller jordskjelvet den verste katastrofen i Tyrkia siden 1939 og sier man ikke kan spå hvor mange flere døde man kommer til å finne.