Nyheter

13-årig palestiner mistenkt for å ha skutt to menn i okkuperte Øst-Jerusalem

To menn er såret etter en skyteepisode i okkuperte Øst-Jerusalem lørdag, ifølge israelske myndigheter. Gjerningspersonen er 13 år, melder israelsk politi.

Ifølge israelsk politi var det en 13 år gammel palestiner som sto bak. Politiet har kontroll på den antatte gjerningspersonen og mistenker at det var forsøk på et terrorangrep.

Israelske helsearbeidere sier at det er to menn, en far og en sønn, på 23 og 47 år som ble såret i skyteepisoden, og at tilstanden er moderat til alvorlig.

Hendelsen finner sted dagen etter at sju personer ble drept og flere såret i en skyteepisode nær en synagoge i okkuperte Øst-Jerusalem. Det var det dødeligste angrepet i byen siden 2008.

Ingen tar på seg skylden

42 personer er pågrepet av israelsk politi i forbindelse med fredagens skyteepisode.

Ingen gruppe har ennå sagt at de står bak drapene fredag, men de militante palestinske gruppene Hamas og Islamsk jihad hyller angrepet. Lørdag sier også den iranskstøttede bevegelsen Hizbollah at også de hyller angrepet.

En talsperson for Hamas beskriver det som gjengjeldelse for den israelske militæraksjonen der ni palestinere torsdag ble drept i en flyktningleir på den okkuperte Vestbredden.

Israels hær (IDF) varsler lørdag at de styrker sin tilstedeværelse på den okkuperte Vestbredden som følge av angrepet.

EU: Ikke bruk dødelig våpen

EU gikk lørdag ut med en oppfordring til Israel om å unngå og bruke dødelige våpen.

– EU anerkjenner fullt ut Israels legitime sikkerhetsbekymringer, som bevist av de siste terrorangrepene, men det må understrekes at dødelig makt kun må brukes som en siste utvei når det er helt uunngåelig for å beskytte liv, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell.

Videre sier Borrell at EU sterkt fordømmer angrepene i det okkuperte Øst-Jerusalem.

Oppdatert lørdag 28. januar kl 15:21

Vårt Land anbefaler

Mer fra: Nyheter