Nyheter

42 pågrepet etter skyting ved synagoge i Øst-Jerusalem

42 personer er pågrepet i forbindelse med skyteepisoden som fant sted fredag nær en synagoge i Øst-Jerusalem, opplyser israelsk politi.

Minst sju personer ble skutt og drept og tre andre såret i skytingen i Neve Yaakov, et religiøst nabolag i Øst-Jerusalem med en stor ultraortodoks befolkning.

– Politiet har pågrepet 42 mistenkte og tatt dem inn til avhør, noen av dem fra terroristens familie, samt innbyggere fra nabolaget hans i det israelsk-annekterte Øst-Jerusalem, opplyser israelsk politi lørdag.

Gjerningsperson drept i politijakt

Gjerningsmannen, en 21-åring fra Øst-Jerusalem, stakk av fra stedet i en bil etter angrepet.

I politijakten som fulgte, oppsto det skuddveksling mellom ham og politiet. Mannen forlot kjøretøyet, begynte å løpe, og ble skutt og drept.

Israels forsvar (IDF) varsler lørdag at de styrker den militær tilstedeværelsen på den okkuperte Vestbredden som følge av angrepet.

Flere grupper støtter angrepet

Ingen gruppe har ennå sagt at de står bak drapene, men de militante palestinske gruppene Hamas og Islamsk jihad hyller angrepet. Lørdag sier også den iranskstøttede bevegelsen Hizbollah at også de hyller angrepet.

Skytingen skjedde dagen etter at det israelske militæret gjennomførte en militæroperasjon i Jenin på Vestbredden torsdag. Ni palestinere ble drept. Senere på dagen ble enda en palestiner drept nord for Jerusalem.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter