Nyheter

Eritreiske soldater forlater Tigray-by

TIGRAY: Eritreiske soldater har forlatt byen Aksum i Tigray. USA hyller avgjørelsen som en viktig del av fredsavtalen mellom TPLF og Etiopia.

Samtidig blir eritreiske soldater værende i to andre byer i den krigsherjede regionen. Eritreiske styrker krysset grensa inn i Tigray for å støtte etiopiske regjeringsstyrker mot regionens myndigheter. Konflikten, som brøt ut i november 2020, har krevd utallige menneskeliv og ført til en enorm humanitær krise.

Eritrea var ikke del i fredsavtalen mellom den etiopiske regjeringen og Tigrays regjeringsparti TPLF som ble undertegnet i november.

Det var til tross for at Eritrea er blitt anklaget for flere av de verste krigsforbrytelsene i konflikten, deriblant en massakre av hundrevis av sivile i nettopp Aksum.

USA og andre vestlige land har utøvd press mot Eritrea for å få dem til å fjerne soldatene sine, og Washington har ilagt sanksjoner mot militæret og regjeringspartiet.

I en telefonsamtale med Etiopias statsminister Abiy Ahmed lørdag kalte USAs utenriksminister Antony Blinken tilbaketrekningen «et stort framskritt».


Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter