Nyheter

Vatikanet gjenåpner 39 år gammel forsvinningssak

Noen måneder etter at en Netflix-dokumentar aktualiserte saken, har Vatikanet gjenåpnet etterforskningen av saken fra 1983 da en 15 år gammel jente forsvant.

I tillegg til den fire episoder lange dokumentaren «Vatican Girl», som hevder å kaste nytt lys på forsvinningen, har familien presset på for å få gjenåpnet saken, som sist ble sett på i 2019. Det har skjedd både i Vatikanet og i den italienske nasjonalforsamlingen. Vatikanets riksadvokat Alessandro Diddi har nå tatt opp forsvinningen igjen.

15 år gamle Emanuela Orlandi forsvant sporløst i juni 1983 da hun var på vei til musikktime i Roma. Faren var ansatt i Vatikanets statsapparat, og forsvinningen er knyttet til en rekke konspirasjonsteorier – alt fra attentatforsøket mot pave Johannes Paul, til et komplott som involverer Romas underverden og Vatikanets bankvesen.

I «Vatican Girl» ble både disse teoriene sett på, samt at man hentet inn en venn av Orlandi, som hevder hun fikk høre av jenta at en ledende geistlig i Vatikanet hadde kommet med seksuelle tilnærminger mot henne.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter