Nyheter

To menn siktet etter at tvillingsøstre ble funnet døde i Spydeberg

En mann er pågrepet og siktet for narkotikasalg til tvillingsøstrene som ble funnet døde i Spydeberg. En annen mann i 20-årene er siktet for uaktsomt drap.

Politiet bekreftet den seneste pågripelsen i en pressemelding søndag kveld. Den unge mannen ble pågrepet med bistand fra Oslo politidistrikt.

Fra tidligere var en annen mann i 20-årene siktet i saken, først for å ha hensatt jentene i hjelpeløs tilstand. Siktelsen ble søndag kveld oppjustert til uaktsomt drap.

– På bakgrunn av beslag og opplysninger om hendelsesforløpet så langt, har politiet endret den foreløpige siktelsen til uaktsomt drap, opplyser politiet.

Politiet understreker at dette fortsatt er en foreløpig siktelse da det fremdeles er tidlig i etterforskningen og at denne kan endres igjen før endelig siktelse foreligger.

Den siktede erkjenner ikke straffskyld, uttalte forsvareren Knut Ditlev- Simonsen tidligere søndag

Går ut med navn

Politiet opplyser at det var tvillingsøstrene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen fra Indre Østfold som døde. Politiet frigir navnene etter ønske fra de pårørende.

De to 16-åringene ble funnet hjemme hos den siktede mannen. Politiet mistenker at de døde som følge av en overdose narkotika. Det skal ikke ha vært en tidligere relasjon mellom søstrene og den siktede, ifølge politiet.

Politiet sier de ønsker å komme i kontakt med personer som fredag eller lørdag har vært i kontakt med eller sett jentene på strekningen Oslo – Ski – Askim.

Tiltak gjennom barnevernet

De to søstrene hadde tiltak gjennom barnevernet, bekrefter Bufetat.

– Vi har den dypeste medfølelse med foreldrene til ungdommene og andre pårørende, som nå opplever et stort tap og er i sorg. Alle som jobber i barnevernet, blir sterkt berørt når det skjer slike svært tragiske hendelser, sier regiondirektør i Bufetat Øst Ingrid Pelin Berg til NRK.

Også en tredje jente ble funnet på adressen. Hun ble kjørt til sykehus for behandling av mulig overdose. Bufetat bekrefter overfor VG at også den tredje jenta hadde tiltak gjennom barnevernet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter