Nyheter

Minst 34 døde i gasseksplosjonen utenfor Johannesburg julaften

Dødstallet etter gasseksplosjonen i Johannesburg-forstaden Boksburg julaften har steget til 34. Blant dem var ti helsearbeidere på et sykehus like ved åstedet.

Ulykken skjedde da en tankbil med flytende petroleumsgass kjørte seg fast under en lav bru og tok fyr. Brannvesenet rykket ut og begynte slukningsarbeid, men klarte ikke å forhindre en voldsom eksplosjon.

Tambo Memorial Hospital, som ligger rundt 100 meter fra eksplosjonsstedet, fikk store skader i eksplosjonen. Flere ansatte var på parkeringsplassen utenfor. Noen var på vei fra jobb etter endt skift, mens andre forsøkte å flytte biler ut av faresonen.

I tillegg til at minst ti helsearbeidere døde, ble det store ødeleggelser både på akuttavdelingen og røntgenavdelingen ved sykehuset, sier Sør-Afrikas helseminister Joe Phaahla.

Flere lokale innbyggere som hadde samlet seg for å se brannen, mistet også livet. Minst 321 skadde ble brakt til det eksplosjonsskadede sykehuset. Mange ble senere flyttet til andre sykehus i Johannesburg-området.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter