Nyheter

Bane Nor varsler pengekrav mot entreprenør etter feil på Follobanen

TOGTRØBBEL: Bane Nor varsler at det blir et pengekrav mot entreprenøren etter problemene på Follobanen.

– Overfor vår entreprenør blir dette en garantisak. Vi har selvfølgelig en garanti på leveransen fra entreprenøren, sier administrerende direktør Gorm Frimannslund i Bane Nor til NTB.

– Dere mener de har gjort feilen?

– Vi mener at så lenge noe er bevist underdimensjonert, og at systemet ikke virker slik det skulle ha virket, så ligger det på entreprenøren innenfor en totalentreprise, sier han.

Han sier at Bane Nor holder selskapet AGJV ansvarlige for feilen, siden de har vært hovedentreprenør og deres kontraktpartner på Follobanen.

– Det er AGJV som er vår hovedentreprenør, og så har de underleverandører, og deriblant er Cowi ett av dem. De har stått for prosjekteringen av den delen hvor problemene har oppstått.

Foreløpig vet Bane Nor ikke hvor mye problemene har kostet, eller hvor mye det vil koste å utbedre dem.

– Jeg vet ikke hva totalkostnaden kommer til å bli. Den store kostnaden er jo på samfunnet, det vil si passasjerer som ikke kommer seg til jobben og lignende. Det er egentlig den store kostnaden samfunnet, sier Frimannslund.

NTB har vært i kontakt med Cowi, som foreløpig ikke har kommentert saken. NTB har ikke lykkes med å komme i kontakt med AGJV.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter