Nyheter

Kaski vil ikke bli SV-leder – Bergstø eneste kandidat

Kari Elisabeth Kaski varsler at hun ikke vil bli SV-leder i denne omgang. Valgkomiteens leder bekrefter at Kirsti Bergstø nå er eneste lederkandidat.

Kaski har vært en av favorittene til å ta over som SV-leder når Audun Lysbakken gir seg. Hun og Kirsti Bergstø er blitt nevnt som de mest aktuelle.

Nå er nestleder Bergstø den eneste kandidaten igjen, bekrefter Pål Julius Skogholt, leder av valgkomiteen.

– Jeg tar til etterretning at hun ikke ønsker å stille. Det er ikke andre enn Bergstø som har meldt til komiteen at de ønsker å stille som leder, sier han til NTB.

– Vanskelig

Kaski skriver på Facebook at det var en vanskelig avgjørelse å ta.

– Jeg vet dette vil skuffe veldig mange. Og det er en beslutning som gjør meg ulykkelig. Men jeg har kommet fram til at det er det riktige valget for meg i den situasjonen jeg og min familie er i nå. Jeg har i dag informert valgkomiteen om at jeg dessverre ikke kan stille meg til disposisjon til ledelsen i SV denne gang, skriver Kaski på Facebook.

Kaski viser til at hun er i foreldrepermisjon etter et tøft svangerskap og barsel, noe hun har vært åpen om tidligere.

– Beslutninga har vært veldig vanskelig og tatt tid fordi jeg tar på alvor at så mange i partiet ønsker meg som ny leder. Det er en enorm tillitserklæring, og mange har tilbudt seg å stille opp for meg og partiet. Det er jeg svært takknemlig for, sier Kaski.

– Partiet er mer enn én person

Kaski sier at en rolle som partileder krever mye og at det ikke er en beslutning som kan tas lett på.

– Så er et parti er aldri bare én person. Å sørge for en mer omfordelende politikk som kutter i klimautslipp og å bygge SV videre er noe vi må gjøre i fellesskap. Det gleder jeg meg til å ta fatt på når jeg er tilbake fra permisjon 21. februar, skriver Kaski.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter