Nyheter

Redd Barna vil ennå ikke gjenoppta arbeidet i Afghanistan

At Taliban varsler enkelte unntak når det gjelder jobbforbudet for kvinner, har ikke fått Redd Barna til å gjenoppta sitt arbeid i Afghanistan.

– Vi ber om at forbudet trekkes tilbake uten unntak. Millioner av barns liv står i fare, sier Redd Barnas generalsekretær Birgitte Lange i en epost til NTB.

I helgen ble det kjent at Taliban vil nekte både afghanske og internasjonale organisasjoner å ha kvinnelige ansatte, noe som førte til at flere organisasjoner innstilte sitt arbeid i landet.

Tirsdag uttalte en av Talibans ministre at det blir gjort unntak for kvinner som jobber i FN, helsearbeidere og utenlandske hjelpearbeidere, såfremt de bærer hijab, men det er ikke nok til å få organisasjonene til å snu.

– Våre kvinnelige ansatte muliggjør at vi får arbeide med kvinner og barn. De fleste kvinner i Afghanistan får kun lov til å møte kvinnelige ansatte, og jenter får bare bli undervist av kvinnelige lærere. Hvis kvinnelige ansatte ikke får jobbe i Afghanistan, når vi ikke fram med hjelp til millioner av kvinner og barn, sier Birgitte Lange.

(©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter