Nyheter

SV og Rødt vil tilby abort hos fastlegen

SV og Rødt ønsker en mer tilgjengelig abortordning. Og foreslår at abortpiller kan tas hos fastlegen og ikke på sykehus. De får støtte fra AUFs leder.

Abortutvalget som regjeringen har satt ned, har jobbet i et halvt års tid og har utvidet sitt arbeid til også å gå gjennom abortloven. Det får flere partier til å komme med nye forslag.

SV og Rødt mener det bør være mulig å skrive ut abortpiller også på fastlegekontoret eller ved nærmeste helsestasjon, og at kvinner skal slippe å måtte gå til sykehus for medikamentell abort, skriver Klassekampen.

– Flertallet av kvinner som tar abort, får medikamentell abort innenfor uke 12 i svangerskapet. I stedet for å gjøre dette på sykehus kunne det vært et tilbud i primærhelsetjenesten, sier Marian Hussein, SVs helsepolitiske talsperson.

Hun får støtte fra Rødts Seher Aydar som mener det er på tide å tenke nytt om abortspørsmålet. Også AUF-lederen er åpen for en slik løsning.

– Jeg synes dette er et kjempespennende forslag, sier Astrid Hoem, som understreker at forslaget ikke er behandlet hos AUF.

KrF-leder Olaug Bollestad reagerer sterkt på at abortutvalget utvider arbeidet. I en epost til avisa peker hun på at det ikke var snakk om å lage en ny lov når utvalget ble satt ned.

«KrF vil kjempe mot en radikal utvidelse av dagens abortlov, slik flere partier tar til orde for,» skriver hun.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter