Nyheter

Norsk FN-diplomat kan møte sanksjoner etter twitter-melding

ISRAEL: Tor Wennesland, FNs spesialkoordinator for fredsprosessen i Midtøsten, blir truet med sanksjoner etter å ha kondolert til familien til drept palestinsk mann.

– Forferdet over dagens drap på en palestinsk mann, Ammar Mufleh, under en konfrontasjon med en israelsk soldat nær Huwara på Vestbredden, skrev Wennesland på twitter den 2. desember.

I twittermeldingen kondolerte han også til palestinerens familie, og ba om en rask og grundig etterforskning av hendelsen.

Det har ikke falt i god jord i Israel. Nå risikerer diplomaten sanksjoner, ifølge avisen Jerusalem Post.

Jeg vil sterkt fordømme forsøkene på å beskrive denne hendelsen på en falsk og manipulerende måte

—  Benny Gantz

Fordømmer uttalelsen

Israelske myndigheter har et helt annet syn på hva som skjedde da Mufleh ble drept.

– Denne hendelsen er et et terrorangrep, hvor en Israelsk politimann ble knivstukket i ansiktet, skriver Emmanuel Nahson, talsperson for det israelske utenriksdepartementet, i et svar på samme nettsted.

Forsvarsminister Benny Gantz fordømmer uttalelsen til Wennesland.

– Jeg vil sterkt fordømme forsøkene på å beskrive denne hendelsen på en falsk og manipulerende måte, og uttalelsen til FNs spesialutsending mot politimannen, som handlet resolutt og profesjonelt, skriver Gantz.

Også Israels statsminister, Yair Lapid skriver at ethvert forsøk på å forvrenge hendelsesforløpet er skammelig.


Eivind Nicolai Lauritsen

Eivind Nicolai Lauritsen

Eivind Nicolai Lauritsen er nyhetsleder i Vårt Land.

Maria Lavik

Maria Lavik

Maria Lavik er nyhetsjournalist i Vårt Land. Hun skriver ofte om klima, landbruk, distrikt, abort, politikk, økonomi og ulikhet. I tillegg har hun skrevet flere reportasjer med tidsvitner til Norges nære historie. Hun har over 20 års erfaring som journalist, master i økonomisk historie og har skrevet en bok om barnefattigdom.

Vårt Land anbefaler

Mer fra: Nyheter