Nyheter

Mann i 40-årene dømt for voldtekt i Rogaland

En 45 år gammel mann er i Sør-Rogaland tingrett dømt for å ha forgrepet seg på en jente i 20-årene under et nachspiel i oktober 2020.

Mannen ber dømt til tre år og elleve måneders fengsel for å ha forgrepet seg på en kvinne i 20-årene hjemme i sitt eget hus etter et nachspiel, skriver Stavanger Aftenblad.

I tillegg til fengselsstraffen dømmes 45-åringen til å betale 250.000 kroner i oppreisningserstatning til fornærmede.

I retten nektet tiltalte for å ha forgrepet seg på kvinnen. Undersøkelser gjort ved voldtektsmottaket bygger opp om kvinnens forklaring, ifølge avisen.

Tiltalte og fornærmede kjente ikke hverandre, men de var på samme fest hos en 1-prosentklubb i Rogaland. 1-prosentklubb er en betegnelse på en motorsykkelklubb som selv definerer seg som lovløs. De skal senere på kvelden havnet på samme nachspiel, hjemme hos mannen.

Både tiltalte og fornærmede hadde drukket en del alkohol, samtidig som 45-åringen også var ruset på narkotika da han gikk å la seg. Den fornærmede kvinnen la seg tidligere på kvelden på grunn av beruselse.

Retten finner det bevist at kvinnen sov da tiltalte forgrep seg på henne.

Mannens forsvarer, advokat Ørjan Eskeland i Adius Advokater, sier i en kort kommentar til Aftenbladet at dommen vil bli anket.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter