Nyheter

Munker i Thailand tatt i narkotest – tempel står tomt

NARKOTIKA: Ikke en eneste munk er igjen i et buddhisttempel sentralt i Thailand etter at alle testet positivt for metamfetamin.

Alle fire, deriblant abbeden som ledet klosteret, er sendt til en helseinstitusjon for å gjennomgå avvenning. De har også fratatt sin status som munker.

Ifølge lokale myndigheter i provinsen Phetchabun er landsbyboerne bekymret fordi de ikke lenger kan praktisere sine religiøse plikter, deriblant å gi mat til munkene. Men en tjenestemann lovet tirsdag at det snart kommer til å bli sendt nye munker til tempelet.

Narkotikasmuglere bruker Thailand som transittland for store mengder metamfetamin som ifølge FN blir smuglet fra Myanmar via Laos. På gaten selges pillene for mindre enn 20 bath – tilsvarende rundt 5 kroner.

Vårt Land anbefaler

Mer fra: Nyheter