Nyheter

Ingen bekreftede dødsfall i Italia, tross tidligere meldinger, ifølge regionens leder

Det er ikke bekreftet noen dødsfall etter jordskredet på Ischia i Italia lørdag, sier prefekten i Napoli, til tross for tidligere meldinger om minst åtte døde.

Tidligere på dagen opplyste visestatsminister Matteo Salvini at åtte mennesker hadde mistet livet.

Da prefekt Claudio Palomba oppdatere pressen om status etter skredet, sa han altså at det ikke var noen bekreftede dødsfall og at tolv personer er savnet, skriver nyhetsbyrået Ansa.

En familie på fire, inkludert en nyfødt baby, var blant de savnede etter skredet, som gikk ved 5-tiden lørdag morgen. Ifølge Palomba er familien funnet og var på vei til sykehus.

Titalls biler og hus er feid vekk av vann, leire og vrakrester. Brannmannskaper er i gang med redningsarbeidet etter jordskredet, som ble utløst av kraftig nedbør. Ekstramannskaper er kalt inn fra Napoli, som ligger i nærheten, men været gjør det vanskelig å ta seg ut til øya med båt eller helikopter.

Det anslås at rundt 30 personer er fanget i husene sine uten strøm og vann. Rundt 100 mennesker har det ikke vært mulig å nå fram til fordi veiene er sperret av stein og jord. Minst hundre mennesker er isolert på ulike deler av øya. Ordfører Giacomo Pascale i Lacco Ameno ber folk holde seg inne.

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter