Nyheter

Minst 15 såret i to bombeangrep i Jerusalem

Israelske myndigheter melder om to bombeangrep ved bussholdeplasser i Jerusalem. Minst 15 personer er såret, ifølge myndighetene.

Den ene eksplosjonen fant sted i nærheten av et busstopp i utkanten av Jerusalem. Her ble tolv personer såret, og for to av dem er tilstanden kritisk, ifølge sykehuset som behandler dem.

Den andre eksplosjonen rammet en bussholdeplass like ved. Den ødela en buss og såret tre personer, opplyser sykehuskilder til nyhetsbyrået AFP.

Politiet mistenker at palestinere står bak.

– Det er skader overalt, sier ambulansearbeideren Yosef Haim Gabay til radiostasjonen til den israelske hæren. Han sier også at enkelte av de skadde blør kraftig.

Eksplosjonene rammer Jerusalem idet det er en svært anspent situasjon på den okkuperte Vestbredden, der den israelske hæren har gjennomført nærmest daglige operasjoner etter flere palestinske angrep mot sivile israelere tidligere i år.

Over 130 palestinere er hittil i år drept på Vestbredden og i Øst-Jerusalem, som i likhet med Vestbredden har vært okkupert av Israel siden seksdagerskrigen i 1967.

Den israelske hæren har oppgitt at de fleste som er drept, har vært militante palestinere, men flere sivile palestinere har også blitt rammet.

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter