Nyheter

Flere organisasjoner får ekstra millionstøtte før jul

ØKONOMI: Ni organisasjoner som hjelper folk i en vanskelig situasjon, får til sammen 20 millioner kroner av regjeringen før jul. Kirkerådsdirektør Ingrid Vad Nilsen sier Den norske kirke har mye å bidra med.

Frivillige organisasjoner som arrangerer alternative julefeiringer, sosiale aktiviteter, eller gir julehjelp i form av matkasser og gaver til sårbare grupper, får nå 20 millioner kroner av regjeringen, skriver TV 2.

– Med disse pengene kan organisasjonene nå ut til flere som ønsker hjelp, sier arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap).

Hun sier de er bekymret for hvordan de økte prisene påvirker hverdagen til de som allerede har minst.

Barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) sier til NTB at de vet at det er mange som gruer seg til julehøytiden, og synes det er vanskelig.

– Tros- og livssynssamfunn gjør også en viktig jobb med å inkludere folk rundt julehøytiden. Disse vil kunne bruke pengene til arrangementer, utdeling av matposer og julegaver til barn, sier Toppe.

– Har mye å bidra med

En av mottakerne av støtten er Den norske kirke, som får 4 millioner kroner.

– Det er gledelig at regjeringen verdsetter trossamfunnenes arbeid for mennesker i vanskelige situasjoner. Den norske kirke har et utstrakt sosialt arbeid som kan bidra også i denne situasjonen, skriver direktør i Kirkerådet Ingrid Vad Nilsen i en e-post til Vårt Land lørdag kveld.

Hun beskriver at matkøene vokser i takt med matprisene. Mandag starter kirken med arbeidet med å omsette millionene, som skal gå til tiltak som vil hjelpe voksne og barn fram mot jul.

– Dette er en ekstraordinær situasjon. Den norske kirke har mye å bidra med. I tillegg til denne ekstra drahjelpen fra regjeringen, vil jeg oppfordre alle kommuner og næringslivet om å ha dialog med kirken lokalt om hvordan vi best kan bidra for folk som har det vanskelig, avslutter Vad Nilsen.

---

Pengene fordeles slik:

* Matsentralen – 5 millioner kroner

* Den norske kirke – 4 millioner kroner

* Frelsesarmeen – 2 millioner

* Blåkors – 2 millioner

* Røde Kors – 2 millioner

* Kirkens Bymisjon – 2 millioner

* Samarbeidsrådet for tro- og livssynssamfunn – 1,75 millioner

* Muslimsk Dialognettverk – 0,75 millioner

* Norges Kristne Råd – 0,5 millioner

---

Kristin Askjer Lien

Kristin Askjer Lien

Kristin Askjer Lien er vaktsjef i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Mer fra: Nyheter