Nyheter

Journalist og Afrika-kjenner Tomm Kristiansen bisatt fra Mortensrud kirke

Journalist og forfatter Tomm Kristiansen ble bisatt fra Mortensrud kirke torsdag. Han døde av hjertesvikt søndag 6. november, 72 år gammel.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Kristiansen var mangeårig utenrikskorrespondent for NRK, blant annet i Afrika. Da ble han for mange kjent som «stemmen fra Afrika».

En rekke av Kristiansens tidligere kolleger deltok i bisettelsen torsdag.

– Han var en bauta, en forteller av verdensklasse, sier tidligere utenrikssjef i NRK Knut Magnus Berge til VG.

Da Thor Gjermund Eriksen var kringkastingssjef, ringte Kristiansen stadig vekk og spurte om han hadde tid til en kopp kaffe.

– Da hadde han gjerne på hjertet at noen andre hadde gjort en god jobb og oppfordret meg til å ringe ham eller henne med noen rosende ord.

Harald Stanghelle og Kjell Magne Bondevik var blant dem som tok et siste farvel med Kristiansen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Nåværende utenrikssjef Sigurd Falkenberg Mikkelsen sier at Kristiansen egentlig aldri sluttet i NRK.

– Han var alltid nærværende, alltid levende engasjert, godt likt av alle.

Kristiansen var NRKs Afrika-korrespondent i to perioder. Fra 1990 til 1994 var han i Harare i Zimbabwe, og fra 2002 til 2006 var han i Cape Town i Sør-Afrika.

Han har også skrevet en rekke bøker og ga for få uker siden ut boken «Afrika på 200 sider». Det ble den 17. boken i rekken.

Kristiansen har blitt hedret med en rekke priser. I 1995 fikk han Den store journalistprisen, og i 2020 ble han tildelt Kringkastingssjefens språkpris.

NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter