Nyheter

Melby begraver begrepet «sentrumsparti»

STORTINGET: Venstre-leder Guri Melby synes begrepet «sentrumsparti» har utspilt sin rolle.

Tradisjonelt sett har begrepet blitt brukt om de tre partiene Senterpartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti, men Melby synes ikke at den måten å omtale norsk politikk på gir så mye mening lenger, skriver Klassekampen.

Hun mener merkelappen er lite relevant fordi de tre partiene ikke lenger har så mye til felles og at sakene og skillelinjene er helt annerledes nå enn på 90-tallet.

– Den gangen handlet det om hvem som var på venstre- og høyresiden økonomisk sett. I dag er skillelinjene knyttet til saker om klima og energi, sier Venstre-lederen, som mener Senterpartiet nå er et av de partiene som ligger lengst fra Venstre politisk sett.

Selv om hun ikke liker begrepet sentrumsparti, mener hun fortsatt at Venstre flytter politikken mot sentrum, ikke mot Høyre, selv om den økonomiske politikken har mye til felles med det som nå er Norges største parti.

Både overfor Klassekampen og Aftenposten slår hun fast at partiet ikke kommer til å komme med noe ultimatum eller binde seg til noen samarbeidspartier før neste stortingsvalg.

– For oss vil det alltid være politikken som avgjør. Det vil være de politiske løsningene som står i sentrum. Vi har veldig god erfaring med å samarbeide med Høyre. Dersom Erna Solberg stiller som statsministerkandidat, vil jeg gi henne full backing, sier hun til Aftenposten.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter