Nyheter

Norsk pasientforening frykter nedleggelse etter budsjettforslag

Regjeringen vil kutte bevilgningen til Norsk pasientforening i forslaget til statsbudsjett for neste år.

Foreningens styreleder, professor Olav Røise, er sjokkert over forslaget og håper at det som i praksis betyr en nedleggelse, beror på en misforståelse.

– Vi setter nå vår lit til Stortinget og håper at de ser at dette forslaget ikke er i tråd med regjeringens helsepolitikk – en helsetjeneste for alle – også for dem nederst ved bordet, sier han i en kommentar til NTB.

Norsk pasientforening har kun ansatt helsepersonell og har knyttet til seg en gruppe legespesialister som jobber som rådgivere for pasientene.

– Vi har også juridisk kompetanse og en stab med ledsagere som tilbyr pasienten, pårørende og brukere hjelp i møte med helsetjenesten – til å være med på legebesøk eller undersøkelser – hos fastlege eller på sykehus, legger styrelederen til.

Det foreslås også å avvikle tilskuddene til Kreftlinjen, Diabetesforbundet og Landsforeningen for uventet barnedød fra 2023.

– Forslaget er en del av, og må ses i sammenheng med, områdegjennomgangen av enkeltstående tilskudd til navngitte mottakere, skriver Helse- og omsorgsdepartementet om forslaget.

(©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter