Nyheter

Byrådsleiar Valhammer beklagar til barnevernsbarn i Bergen

Byrådsleiar Roger Valhammer (Ap) lovar at byrådet i Bergen skal gjere alt dei kan for at ikkje fleire barn blir svikta av barnevernet.

– Eg beklagar på det djupaste. Dei skulle vorte hjelpte lenge før, sa byrådsleiar Valhammer under møtet i Forretningsutvalget tysdag, skriv Bergensavisen.

Utsegnene kjem etter at barnevernssjefen i Bergen, Alette Hilton Knudsen, måndag varsla at ho går av.

Bergens Tidende skriv at det skjer i kjølvatnet av krass kritikk mot barnevernet, etter at Statsforvaltaren i Vestland avdekte alvorlege manglar i oppfølginga til barnevernet av ein sju år gammal gut som vart funnen hardt skadd, fastbunden i ei seng.

Tysdag melde Bergen SV at dei fremjar mistillitsforslag mot barnevernsbyråd Katrine Nødtvedt (MDG), og Høgre vurderer å gjere det same.

Set i verk tiltak

I møtet i Forretningsutvalget orienterte Valhammer om barnevernssaka. Han opplyste at fleire tiltak blir sett i verk i barnevernstenesta i Bergen, mellom anna eit felles byomfattande mottak for bekymringsmeldingar.

Han seier at det er foreslått ei stor omstrukturering, der ein går frå fire bydelsvise barnevern til eitt sentralt. Då vil ressursar kunne frigjerast til førebygging og nye tenester, meiner han.

– Vondt i magen

Byrådsleiaren varsla også ei intern oppfølging av barnevernet i tida framover.

Valhammer sa det var umogleg å lese rapportane frå Statsforvaltaren utan å få vondt i magen, og viste mellom anna til barnet på sju år som vart funnen fastbunden.

– Når feil ikkje blir oppdaga, handlar det om at leiinga ikkje har sørgt for gode organisering og rutinar. Det er også ansvaret til byrådet å leggje til rette for dette, sa han.

SV fremjar mistillitsforslag

SV varsla tysdag morgon at dei fremjar mistillitsforslag mot sosialbyråd Katrine Nødtvedt (MDG).

– På ei rekkje avgjerande punkt i svært grove saker om barnemishandling og omsorgssvikt har Bergen kommune hatt moglegheit til å hindre at barn har lidd og komme til skade. Den plikta har kommunen svikta i, og det politiske ansvaret for det har fagbyråden på feltet, skriv SV i ei pressemelding.

– På grunn av dette har Bergen SVs bystyregruppe ikkje lenger tillit til barnevernsbyråden, og vi vil derfor fremje eit mistillitsforslag mot byråd Katrine Nødtvedt i førstkommande bystyremøte, seier SVs gruppeleiar Mikkel Grüner.

Bystyremedlem Charlotte Spurkeland i Bergen Høgre opplyser til Bergens Tidende at også Høgre vurderer mistillit mot Nødtvedt, og at dei skal ha eit ekstraordinært møte om saka på torsdag.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter