Nyheter

Kreml: Russiske styrker har trukket seg tilbake fra Lyman

Russiske myndigheter sier de har trukket sine styrker ut av byen Lyman øst i Ukraina.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Meldingen kommer etter at det ukrainske forsvarsdepartementet meldte at deres styrker hadde gått inn i byen. Det har pågått kamper rundt Lyman lenge, og ukrainerne skal lørdag ha klart å omringe stedet.

– I forbindelse med at det er skapt fare for en omringing, er allierte styrker trukket tilbake fra bosetningen Krasny Lyman til mer fordelaktige stillinger, heter det i det russiske forsvarsdepartementets daglige orientering.

Meldingen kommer dagen etter at Russlands president Vladimir Putin kunngjorde at Donetsk, der Lyman ligger, og fire andre ukrainske regioner var annektert.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter