Nyheter

Russland vil satse på turisme på Svalbard

Ifølge en russisk avis ønsker Russland å modernisere sine bosettinger i Barentsburg og Pyramiden på Svalbard og satse på turisme.

Aleksej Tsjekunkov, leder for Russlands utviklingsdepartement i Fjernøsten og Arktis, sier til avisen Rossiyskaya Gazeta at landet vil bruke 1,5 milliarder rubler på Svalbard. Det tilsvarer rundt 300 millioner norske kroner.

Tsjekunkov sier at turister ser på de to landsbyene som tidsmaskiner, ifølge Svalbardposten.

Til NRK sier direktør Ildar Neverov i Trust Arktikugol, det russiske statseide gruveselskapet som eier og driver de russiske bosettingene, at arbeidet skal starte i nær framtid.

Han sier det inkluderer oppgradering av infrastrukturen som oppvarming og vannforsyning og at havnene skal utbedres. Også hoteller og museer er planlagt.

Professor i Nordområdestudier ved Universitetet i Tromsø, Rasmus Gjedssø Bertelsen, er skeptisk.

– Vi er i en situasjon nå med ekstrem mistillit fra begge sider, så det blir helt umulig å håndtere slike spørsmål om investering. Nå er det krig i Ukraina, og vi fører økonomisk krig mot det russiske samfunn, sier Bertelsen, som mener det ville vært et helt annet politisk miljø om Russland la 300 millioner kroner på bordet for ti år siden.

(©NTB)

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter