Nyheter

Orkanen Ian mørkla hele Cuba

CUBA: Strømnettet på Cuba kollapset på grunn av orkanen Ian tirsdag, og hele øya var onsdag morgen fremdeles uten strøm, opplyser landets myndigheter.

I en uttalelse het det at det jobbes gjennom natta med å få strømmen tilbake for øyas 11 millioner innbyggere, men onsdag morgen var strømmen fremdeles borte over hele øya. Det var først i Cubas vestre del strømmen falt ut, før hele strømnettet bukket under.

Ian traff land som en kategori 3-orkan tidlig tirsdag. Særlig hardt rammet ble Pinar del Rio-provinsen, der mange av Cubas tobakksgårder ligger. Titusenvis ble evakuert, og andre flyktet før stormen kom. Den forårsaket flom, ødela hus og rev trær over ende. Myndighetene forsøker stadig å få oversikt over skadene. Det er ikke meldt om omkomne.

Ifølge statlige medier på Cuba, besøkte president Miguel Díaz-Canel den hardest rammede regionen onsdag. Det er satt opp 55 tilfluktsrom og gjort grep for å beskytte avlingene, og da spesielt tobakksplantene.

Eieren av en av Cubas viktigste sigarprodusenter La Robaina la ut bilder i sosiale medier av tak som var revet av, drivhus som lå smadret og veltede vogner. Mesteparten av plantasjen er ødelagt av den kraftige vinden.

– Det var fryktelig å være inne i orkanen, men vi overlevde og er fremdeles her, uttalte Yusimi Palacios, en beboer i Pinar de Rio, som ba om hjelp til å skaffe en madrass og å få tak over hodet.

Onsdag er orkanen på vei mot Florida som en kategori 4-storm som kan få voldsomme følger. Det ventes at den vil bli kraftigere idet den passerer den varme Mexicogolfen og at den vil få vindhastighet på opptil 58 meter i sekundet.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter