Nyheter

Equinor hever beredskapen i Norge

GASSLEKKASJENE: Equinor har bestemt seg for å heve beredskapsnivået i Norge. Beredskapen ble hevet natt til onsdag og gjelder alle Equinors anlegg.

– Det er basert på utviklingen vi har sett den siste tiden. Det betyr at vi innfører sikringstiltak på kontorsteder, installasjoner, forsyningssteder, helikopterplasser, landanlegg og fartøy i Norge. Av hensyn til sikkerheten og effekten av tiltakene vi gjør, ønsker vi ikke å gå ytterligere inn på de sikkerhetsvurderingene og sikringstiltakene som vi gjør, sier pressetalsmann Eskil Eriksen i Equinor til NRK.

Hevingen av beredskapen kommer etter at det tirsdag ble kjent at det har oppstått lekkasjer på gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 som er bygd for å frakte gass mellom Russland og Tyskland. Mandag ble det registrert to eksplosjoner i Østersjøen utenfor den danske øya Bornholm, hvorpå begge rørledningene begynte å lekke. I alt er det oppdaget tre lekkasjer. Eksperter mener at eksplosjonene ikke kan skyldes jordskjelv.

Det har også blitt observert droner ved norske installasjoner i Nordsjøen den siste tiden.

NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter