Nyheter

Myndighetene i New York saksøker Donald Trump

Tidligere president Donald Trump og tre av hans barn saksøkes for bedrageri av New Yorks justisminister Letitia James.

Det er ikke snakk om en strafferettslig siktelse, ifølge New York Times. James ønsker å forhindre Trump fra å kunne drive næringsvirksomhet i delstaten New York igjen.

James krever også at Trump betaler 250 millioner dollar i bøter. Søksmålet er også rettet mot ekspresidentens barn Ivanka, Eric og Donald Trump junior.

Trump anklages blant annet for å ha oppgitt falske opplysninger om størrelsen på sin formue for å urettmessig berike seg selv. Ifølge New Yorks justisminister var deler av formålet å få lavere skatt.

James hevder videre at etterforskningen har avdekket mulige lovbrudd i form av forfalskning av forretningsdokumenter, utstedelse av falske regnskaper, forsikringssvindel og banksvindel. Opplysninger om dette blir oversendt til den føderale påtalemyndigheten.

Søksmålet kommer i kjølvannet av en tre år lang sivil etterforskning av Trump og hans næringsvirksomhet. En av Trumps advokater, Alina Habba, avviser at Trump-familien har gjort noe galt og hevder søksmålet er politisk motivert.
Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter