Nyheter

Kulturredaktør: Vil ha Roland Utbult som kulturminister

NY REGJERING: Kristenartist Roland Utbult trekkes fram som kandidat.

Det er Expressens kulturredaktør Victor Malm som lanserer den velkjente kristen-artisten som ny kulturminister.

Borgerlig side har flertall etter valget. Dermed tyder mye på at også Kristdemokraterna får regjeringsmakt.

– Har ingen kommentarer akkurat nå, skriver Utbult selv i en tekstmelding til svenske Dagen. Han har vært i Riksdagen for Kristdemokraterna siden 2010. Dagen omtaler forslaget som «overraskende».

Det er i en annen avis – Expressen – at Utbult blir foreslått som ny kulturminister. Det er det to grunner til, skriver Victor Malm. For det første, fordi han vil hindre at Sverigedemokraterna får påvirke kulturfeltet. For det andre, han mener at Utbult passer til jobben.

«Han har noe så uvanlig og viktig som praktisk erfaring med området han skal jobbe med, pluss vesentlig politisk erfaring fra kultursektoren. I en enquete i Dagens Nyheter gir han troverdige og gode svar på spørsmål om morgendagens kulturpolitiske prioriteringer: Å få i stand den nye mediestøtten, kulturarbeideres økonomiske vilkår og kulturskolens betydning, skriver Malm i Expressen.

Dessuten tror han Utbult kan være et populært valg.

«Usannsynlig nok kan en kristen sanger bli den første kulturministeren som også omfavnes av ‘kulturbrallorna i Stockholm’», skriver Malm.

---

Roland Utbult

  • Roland Utbult (71) er en velkjent kristen artist. Han er også forfatter.
  • Utbult har samarbeidet med en rekke kjente gospelstjerner. Flere av låtene hans har ligget på «Svensktoppen».
  • Han har vært i Riksdagen for Kristdemokraterna siden 2010. Det skal skyldes mange personkryss.
  • I dag er han partiets kultur- og idrettspolitiske talsperson

---

Det svenske bibelbeltet

Vårt Land møtte Utbult i Allingsås – rett før valget.

– At jeg ble valgt i 2010 var et resultat at jeg var kjent og hadde reist rundt og sunget i forsamlinger. Beskjeden til velgerne mine nå er denne: Jeg er ikke ferdig med mitt oppdrag, sa Utbult til Vårt Land.

– ­Det må finnes folk i Riksdagen som gir folk en stemme i kamp for kristne verdier. Om respekt for frihet, integritet og fellesskap i landet vårt, sa han.

Ole Eide

Ole Kåre Eide

Ole Kåre Eide er vaktsjef i Vårt Land. Han har i en årrekke vært redaksjonell leder i Forsvarets Forum, der han har jobbet med undersøkende journalistikk og digital utvikling.

Vårt Land anbefaler

1

1

Mer fra: Nyheter