Nyheter

Kong Charles møtte folket ved Buckingham Palace

NY MONARK: Kong Charles III er ankommet Buckingham Palace. Han håndhilste på folk utfor da han kom, og folkemengden sang nasjonalsangen og holdt fram blomster.

Den nye kongen ble fraktet gjennom Londons gater på vei til sitt nye hjem i Buckingham Palace – for første gang som konge.

Det nye kongeparet ble møtt med jubel fra folkemengden som hadde samlet seg utenfor slottet da de ankom i 15-tiden fredag.

– God Save the King, ropte folkemengden til Charles. Det er tittelen på Storbitannias nasjonalsang.

Kongen tok seg tid til å håndhilse på flere av menneskene som hadde møtt opp utenfor Buckingham Palace. Det var mange som ville kondolere det ferske kongeparet.

Flere ropte og sang til kongen, og andre gråt. Langs porten inn til slottet lå det et hav av blomster. I mellomtiden ble kongeflagget Royal Standard hevet over Buckingham Palace for første gang i kong Charles regjeringstid. Kongeflagget heises på de kongelige boligene når monarken er der.

Kontroversiell karakter

– Det er en slik velkomst dronning Elizabeth ville ønsket for sønnen sin, sa Sky News’ kongereporter Rhiannon Mills.

Mills påpeker at for noen har Charles vært en kontroversiell karakter og til tider frittalende, men understreker samtidig at han har fått en forbindelse med det britiske folk.

Kongen og dronning Camilla fløy til London fra flyplassen i Aberdeen. Flyet landet klokken 14.30. I 19-tida norsk tid er det ventet at Charles taler til folket på TV. Før det skal han møte statsminister Liz Truss.

Kongen har vært på Balmoral-slottet siden torsdag og var ved sin mors side da hun døde der.

Kong Charles

---

Kong Charles III

  • Født 14. november 1948, eldste sønn av dronning Elizabeth og prins Philip. Fullt navn er Charles Philip Arthur George.
  • Utnevnt til prins av Wales i 1958, formelt innsatt i 1969. Konge av Storbritannia fra 8. september 2022.
  • Giftet seg 29. juli 1981 med lady Diana Spencer, de ble skilt i 1996. Diana døde i en bilulykke i Paris 31. august 1997.
  • Med Diana har prins Charles to sønner: Prins William, født 21. juni 1982, og prins Harry, født 15. september 1984.
  • Giftet seg 9. april 2005 med Camilla Parker Bowles, som nå er dronning.

---

Les mer om mer disse temaene:

NTB

NTB

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter