Nyheter

Ukrainas hær hevdar å ha framgang i nord, sør og aust

Ukrainske styresmakter sier de har rykket fram 50 kilometer ved Kharkiv og tatt tilbake over 20 landsbyer fra russiske styrker.

Den ukrainske hæren opplyste torsdag at den hadde gjenerobret territorium fra russiske styrker både i den nordøstlige regionen Kharkiv, i den østlige Donbas-regionen og i Sør-Ukraina.

– Ukrainske militære enheter har trengt 50 kilometer innenfor fiendens linjer, sa Oleksiy Gromov, en høytstående tjenestemann i de ukrainske væpnede styrkene.

– Under aktive operasjoner i Kharkiv-området har mer enn 20 bosetninger blitt frigjort, sa han videre.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sa onsdag at styrkene hans hadde gjenerobret flere bosetninger i Kharkiv-regionen, men uten å oppgi navn eller detaljer. Byen med samme navn – den nest største i Ukraina – har blitt regelmessig bombardert av russiske styrker, uten at de har klart å erobre den.

Gromov sa at Ukraina også gjennomfører en motoffensiv på sørfronten, blant annet mot den russisk-kontrollerte byen Kherson. Gromov sa at ukrainske styrker har rykket fram dypt forbi fiendens forsvarslinjer.

Ukraina hevder også at de har fremgang i den østlige Donbas-regionen, inkludert rundt Kramatorsk og Slavjansk. Den amerikanske tankesmia Institute for the study of war (ISW) har uttalt at den ukrainske offensiven i Kharkiv er overraskende, opportunistisk og veldig effektiv.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter