Nyheter

Dronning Elizabeth er død, opplyser Buckingham Palace

DRONNING ELIZABETH: Dronning Elizabeth er død, opplyser Buckingham Palace. Hun ble 96 år gammel. Hennes sønn Charles er dermed Storbritannias konge.

– Dronningen døde fredelig på Balmoral i ettermiddag, heter det i uttalelsen fra Buckingham Palace torsdag kveld.

Dronningens død innebærer at hennes sønn Charles nå er Storbritannias konge, mens kona Camilla blir dronning.

– Kongen og dronningen vil bli værende på Balmoral i kveld og reiser tilbake til London i morgen, heter det videre i meldingen, som er lagt ut på Twitter.

Straks etter ble flaggene ved Buckingham Palace firt til halv stang, samtidig som kondolanser fra statsledere over hele verden begynte å strømme inn.

Barna til stede

Dronningens fire barn, prins Charles, prinsesse Anne, prins Andrew og prins Edward var alle til stede på slottet Balmoral da meldingen om dronningens død kom. Det var også prins William, som er tronarving etter sin far Charles.

Meldingen kommer etter at Buckingham Palace tidligere på dagen meldte at dronningen var under medisinsk overvåking på Balmoral i Skottland, og at legene hennes var bekymret for helsen hennes.

Onsdag ble det kjent at dronningen måtte avlyse oppdrag etter råd fra legene. De anbefalte henne da å hvile.

De nærmeste familiemedlemmene ble informert om utviklingen i dronningens helsesituasjon. Én etter én satte dronningens barn kursen mot Balmoral-slottet, der dronningen har oppholdt seg den siste tiden. Det gjorde også prins William.

Broren prins Harry, som bor i USA, har de siste dagene vært i London, og han dro også til Skottland da nyheten om dronningens helsetilstand ble kjent

Helseproblemer

Dronningen har slitt med helseproblemer den siste tiden, noe som har ført til at flere oppdrag har måttet avlyses. Dronning Elizabeth ble den lengstsittende monarken på den britiske tronen noensinne.

Tidligere i år ble hennes 70 år på tronen markert med en rekke feiringer, blant annet en storslått konsert utenfor Buckingham Palace.

Tirsdag denne uken tok hun imot landets nye statsminister Liz Truss på Balmoral. Det ble den 15. statsministeren dronning Elizabeth har tatt imot. Sir Winston Churchill var den første.

NTB

NTB

Vårt Land anbefaler

Mer fra: Nyheter