Nyheter

Tyskland utsetter nedleggelse av to kjernekraftverk

Tyskland har besluttet å holde to av landets tre siste kjernekraftverk i beredskap fram til midten av april 2023.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

De tre kraftverkene er tidligere besluttet nedlagt ved årsskiftet. To av kjernekraftverkene skal kunne fortsette å produsere strøm fram til midten av april neste år hvis det blir nødvendig, opplyste økonomiminister Robert Habeck mandag kveld.

Det tredje legges ned i henhold til planen, som ble vedtatt mens Angela Merkel var statsminister.

De to verkene som holdes i beredskap, er Isar II i Bayern og Neckarwestheim i Baden-Württemberg. Ifølge Habeck beholdes de som reservekraftverk i tilfelle det trengs for å stabilisere elektrisitetsnettet sør i Tyskland i vinter. Energikrisen i Tyskland er utløst av manglende gassforsyninger fra Russland i kjølvannet av krigen i Ukraina.

Tyskland vedtok under Merkel en stor energiomstilling som innebar at Tyskland skulle kvitte seg med all atomkraft. Men stadig flere politikere har argumentert for at planen bør utsettes for å demme opp for strømmangel de neste månedene.

Russland har kuttet nesten alle gassforsyninger til Tyskland under påskudd av at gassrørledningene må repareres. Tyske myndigheter mener gasskuttet er Russlands måte å straffe Tyskland på som følge av landets støtte til Ukraina og sanksjonene som er innført mot Russland.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter