Nyheter

Møte om skattesaken på Stortinget

EKSTRA SKATTEKRAV: De parlamentariske lederne på Stortinget og presidentskapet diskuterer onsdag hvordan Skatteetatens varsel om skattekrav skal håndteres.

– Vi skal i dag ha møte med de parlamentariske lederne. Det blir naturlig å ha et møte i presidentskapet etter møtet med de parlamentarisk lederne, sier stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) til NTB i forkant av møtet klokka 11.30.

I juni ble det kjent at Skatteetaten har sendt varsel om ekstra skattekrav til 28 stortingspolitikere og 17 tidligere regjeringspolitikere som har hatt pendlerboliger uten å skatte nok.

I tillegg ble det kjent at Skatteetaten mener at Stortinget skylder i overkant av 1,3 millioner kroner i arbeidsgiveravgift i forbindelse med pendlerboligsaken. På onsdagens møte skal man også diskutere hvordan Stortinget skal forholde seg til dette.

Fristen for å svare Skatteetaten på varselet var egentlig satt til 15. august, men ble utsatt til 29. august etter forespørsel fra Stortinget og Statsministerens kontor (SMK), som også har mottatt varsel om krav knyttet til arbeidsgiveravgift.

– Vi vil komme tilbake innen 29. august som er fristen gitt av skattemyndighetene. Og det vil selvfølgelig være åpenhet om hva vi gjør, sier Gharahkhani.

I forbindelse med pendlerboligsaken er det sendt skattekrav til stortingspolitikere, statsråder, statssekretærer og politiske rådgivere fra flere partier.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter