Nyheter

Svensk politi fant bombe i bag

SVERIGE: Svensk politi sendte søndag kveld bombegruppa til en park i Stockholm etter funn av en bag. Mandag bekrefter politiet at den inneholdt en sprengladning.

Ingen er foreløpig pågrepet i forbindelse med bombefunnet i sentrum av Stockholm.

Bombevesken ble funnet utenfor en restaurant i Kungsträdgården midt under Stockholms kulturfestival. Parken ble evakuert like etter klokka 21.30 som følge av funnet.

Den nasjonale bombegruppen ble tilkalt og sprengte gjenstanden natt til mandag. Etter en analyse bekrefter politiet mandag ettermiddag at vesken inneholdt en sprengladning.

– Nå skal alle komponenter undersøkes. Det er først etter undersøkelsene ved nasjonalt forensisk senter at vi kan si om den farlige gjenstanden var funksjonell, skriver Erik Åkerlund, lokalpolitiområdesjef ved Norrmalmspolisen, i en pressemelding.

Sperringene ble opphevet mandag morgen. Politiet har satt i gang etterforskning av forsøk på allmennfarlig ødeleggelse. Etterforskerne har snakket med vitner og gjennomgår et stort bilde- og videomateriale i forbindelse med saken, ifølge Åkerlund.

Festivalen ble rundet av søndag med en konsert med den iranske popsangeren Ebi, som egentlig heter Ebrahim Hamedi og er en kjent iransk dissident. På den årlige gratisfestivalens program sto musikk, aktiviteter, forestillinger og andre arrangementer i seks områder over hele den svenske hovedstaden. Aftonbladet har vært i kontakt med Säkerhetspolisen (Säpo), som oppgir at saken ligger hos politiet. Säpo vil ikke oppgi hvorvidt de er koblet inn i etterforskningen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter